luni, 2 martie 2009

Reteta prajitura amandina

BLAT:10 oua,300grame de faina,200 grame de zahar, 30 ml ulei,50 ml apa,o lingura nuca macinata, 1 lingura zahar ars stins cu o lingura apa,1 praf de copt.
CREMA:1pachet de unt sau margarina,200 grame zahar,200 grame cacao, esenta de rom
SIROP:1 cana de apa,1 cana de zahar, coaja rasa lamaie, zeama lamaie, esenta de rom
GLAZURA: ciocolata, 2-3 linguri de apa si cacao cernuta, esenta rom

PREPARARE:
BLAT:se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi galbenusurile se amesteca cu zaharul ars ,nuca,uleiul,apa,apoi se incorporeaza in albusuri, apoi faina se pune in ploaie,mestecand usor,
se unge o tava cu ulei, apoi se preasara faina si se pune la copt.
CREMA:se freaca untul bine,incorporand usor zaharul...se freaca in continuare pana nu se mai simte zaharul .se adauga cacauasi se amesteca pana ise da o consistenta pastoasa si omogena.se adauga esenta rom.
SIROP:se fierb toate pana se leaga apoi se lasa la racit.
GLAZURA:se topeste pe foc zaharul cu apa si la sfarsit se adauga cacao sau ciocolata rasa,dupa preferinte se adauga rom.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu