luni, 2 martie 2009

Prajitura amaretti

1 lingura faina,1 lingurita scortisoara macinata,2/3 cana zahar
1 lingurita coaja de lamaie, 1 cana (120 g) migdale macinate,2 albusuri,1/4 cana zahar pudra

Se bat albusurile spuma si se adauga jumatate din zahar, pana cand zaharul se dizolva si amestecul se ingrosa.
In alt castron se pun ingredientele uscate si anume: faina, amidonul, restul de zahar, scortisoara, lamaia si migdale.
Albusurile batute se amesteca cu ingredientele uscate, pana cand devin un aluat moale.

Se ia o lingura de amestec si se modeleaza sub forma de bila, toate bilele modelate se pun pe o tava cu hartie de copt, se lasa un pic de loc intre ele si se da de o parte timp de 1 ora, fara a se acoperi,apoi se presara peste ele zaharul pudra.
Se coc la 180 grade timp de 15-20 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu