vineri, 27 februarie 2009

Placinta cu Branza

Ingrediente:branza de vaci 450 grame,faina 350 grame,zahar 150 grame,unt 150 grame,100 ml lapte,bicarbonat,sare,otet,stafide,coaja de lamaie,zahar vanilat,2 oua


Modul de preparare:
Se bate untul si margarina impreuna cu 50 de grame de zahar farin pana se spumeaza, apopi se adauga 1 ou batut separat, sarea, laptele si zaharul vanilat si se continua pana la optinerea uneui compozitie cremoase.
Apoi adaugati bicarbonatul dizolvat in otet si amestecati omogenizind compozitia, dupa adaugati aproximaitv 60 grame de faina, amestecand usor pina se incorporeaza toata.
Compozitia se lasa la cald aproximativ 30 de minunte, branza de vaci se amesteca cu un ou, 50 de grame de zahar, stafide, coaja de lamaie si 30 de grame de faina.

Aluatul se imparte in bucati egale, se intinde o bucata pe planseta pudrata cu faina, o foaie cu grosimea de 1 cm si se aseaza in tava, deasupra se pune umplutura intr-un strat uniform, apoi se pune a doua foaie.
Tava se introduce la cuptor la o temperatura de 180 de grade C iar dupa coacere si racire se taie in forme respective.
Inainte de servire se pudreaza cu zahar farin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu